In English Skriv ut Anpassa Kontakta anställda
Hem »Utbildning »

På Ersta Sköndal högskola ser vi högre utbildning som en investering som ska innebära både personliga och intellektuella utmaningar. Vi hoppas att du ska känna av den utmaningen. Vi har ambitionen att hålla högsta kvalitet på all undervisning. Vi satsar mycket på en gedigen pedagogisk planering av kurser och program och har närhet till kvalificerad forskning som är relevant för de utbildningar vi ger. Vi har sjuksköterskeprogram, socionomprogram och ett särskilt samordnat sjuksköterske- och socionomprogram med äldreinriktning. Vi har kyrkomusikalisk utbildning, utbildning i teologi samt en särskild diakonutbildning på uppdrag av Svenska kyrkan. Vi har också psykoterapiutbildning vid S:t Lukas utbildningsinstitut. I alla dessa utbildningar har värdegrundsfrågor och frågor kring människosyn och etik stor betydelse och en framskjuten roll.

För den som vill utbilda sig vidare efter den grundläggande examen har vi goda möjligheter genom magister-, master- och specialistexamensrättigheter samt genom samarbetsavtal med andra universitet möjligheter till doktorandstudier och doktorsexamen. Genom en aktiv uppdragsutbildningsenhet kommer också yrkesarbetande kollegor hit för att som studenter få påfyllnad och fördjupning som olika arbetsgivare tyckt vara viktig för sin personal ute i de praktiska verksamheterna.

Efter examen är det lätt för våra studenter att få jobb. När det gäller sjuksköterskor och socionomer är vi bäst i landet när det gäller hur stor andel färdiga studenter som etablerat sig på arbetsmarknaden 18 månader efter examen, enligt en rapport från Högskoleverket. Det är vi stolta över och under tiden som du är hos oss kommer vi att satsa mycket på att du ska uppleva dina studier som både meningsfulla och utmanande. Vår högskola finns i Stockholm i två unika och attraktiva campusmiljöer, en på Stigberget på Södermalm med en fantastisk utsikt över staden och en i Sköndal vid Drevvikens strand. Vi har dessutom ett campus i Göteborg - Campus Bräcke på Hisingen.

Välkommen till oss i en spännande utvecklingsmiljö!

Ersta Sköndal högskola

www.esh.se
info(at)esh.se
Tel: +46 8 555 050 00

Campus Bräcke

Diakonivägen 10A
Box 21062, SE-418 04 Göteborg
Fax: +46 31 53 15 51

Campus Ersta

Stigbergsgatan 30
Box 11189, SE-100 61 Stockholm
Fax: +46 8 555 050 60

Campus Sköndal

Herbert Widmans väg 12
Box 441, SE-128 06 Sköndal
Fax: +46 8 555 051 65