Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

2020-11-22

Ersta Sköndal Bräcke högskola börjar med podd

Nästa vecka är det premiär för Ersta Sköndal Bräcke högskolas forskarpodd Kunskap i Människans tjänst. I podden får du träffa professorer och nyligen promoverade doktorander som berättar om sin forskning, men även om varför de började forska.

I de första poddavsnitten träffar vi de tre nyinstallerade professorerna Elisabet Mattsson, Anette Alvariza och Ingrid Hellström. De forskar alla inom området vårdvetenskap men med olika inriktningar; palliativ vård och hur stöd anpassas till anhöriga, palliativ vård med inriktning mot äldre samt vård på lika villkor.

– För mig med musik som inriktning, har det hittills varit väldigt intressant att genom poddsamtalen få veta lite mer om mina medprofessorers expertområden, områden där jag ofta själv är helt okunnig. På så sätt får jag både en liten introduktion i det mångfacetterade arbete som pågår på högskolan, och lär känna mina kollegor bättre. Jag ser fram emot att få träffa fler gäster så fort chansen ges, och fortsätta få små och stora aha-upplevelser om högskolans verksamhet, säger Oskar Ekberg, programledare för forskarpodden, samt professor i piano och lärare på Ersta Sköndal Bräcke högskolas kyrkomusikerprogram.

Vid Ersta Sköndal Bräcke högskola pågår forskning inom många områden, bland annat humaniora, samhällsvetenskap, vård och kyrkomusik. Högskolans forskarutbildningsområde heter Människan i välfärdssamhället, vilket är det område där forskarna identifierar frågeställningar om hur det är att vara människa i dagens välfärdssamhälle.

De två första avsnittet går att ta del av under vecka 48, det tredje avsnittet släpps under vecka 49.

Nyfiken på att veta mer om vår forskning? Du lyssnar på våra poddar här. 


Senast uppdaterad: 2020-11-22.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
Tel:
08-555 050 00
Frågor om antagning och studier: utbildningsstod@esh.se
Uppdragsutbildningen: uppdrag@esh.se
Biblioteket: biblioteket.ersta@esh.se
biblioteket.skondal@esh.se

Övriga frågor: info@esh.se 

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, 418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal

FAKTURAADRESS
Ersta Sköndal Bräcke högskola AB
FE1208-PAA06101 Scancloud
SE-831 90 ÖSTERSUND

E-faktura mejlas till:
esbh@pdf.scancloud.se.

Följ oss på sociala medier

Copyright © 2020 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade