Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

2020-07-31

Academic Pride flaggar för digital festival

Corona stoppar inte kampen för hbtq-personers rättigheter. Årets Stockholm Pride livesänds istället digitalt under namnet Stockholm Pride Summer Stream. Som vanligt deltar flera av Stockholms lärosäten under den gemensamma parollen Academic Pride, som i år samlar både studenter och anställda på sju lärosäten.

Under pandemin har flera länder på ett allvarligt sätt inskränkt hbtq-personers rättigheter, samtidigt som möjligheterna till fredliga manifestationer och protester kraftigt begränsats. Viktiga lagändringar skjuts på framtiden och i länder med karantän tvingas många unga tillbaka till föräldrahem där de inte fullt ut accepteras. Över 500 Pride-festivaler världen över har fått ställas in eller skjutas på framtiden.

– Vi står enade i vårt arbete för lika villkor för hbtq-personer, ett arbete som pågår året runt och som är extra viktigt nu i ett hårdnande klimat där vi ser en tillbakagång i hbtq-personers rättigheter i flera länder och en ökad hotbild mot hbtq-personer och ‑organisationer, säger representanter för Academic Pride i ett gemensamt uttalande.

Även om vi i år inte kan samlas på gator och torg är det viktigare än någonsin att hitta sätt att tillsammans stötta varandra, göra nya bekantskaper, utbyta erfarenheter och nya kunskaper, och inte minst fira de framgångar som det gångna året faktiskt bjudit på.

Stockholm Pride Summer Stream pågår mellan fredagen den 31 juli och söndagen den 2 augusti. På programmet finns livesända seminarier från Pride House, artistframträdanden från Pride Stage och nedslag från olika event runt om i Pride City. Läs mer om programmet på Stockholm Prides hemsida.

Naturligtvis stannar inte vårt arbete för lika villkor vid Pride.

– Övergripande mål för verksamheten vid Ersta Sköndal Bräcke högskola är att skapa och sprida kunskap för att förstå och motverka mänsklig utsatthet och vad som orsakar och upprätthåller den. Vi arbetar aktivt för att alla studenter och anställda ska kunna studera, arbeta och uttrycka sig på lika villkor oavsett kön, könsidentitet eller -uttryck, sexuell läggning, etnicitet eller social bakgrund. Högskolan ska vara en öppen, tillgänglig och trygg miljö för alla. På detta sätt bidrar vi till ett långsiktigt hållbart samhälle och ger möjlighet för var och en att utveckla sin fulla potential, säger rektor Roger Klinth.

Academic Pride
Academic Pride är ett samarbete kring Stockholm Pride mellan flera av Stockholms lärosäten med tillhörande studentkårer: Ersta Sköndal Bräcke högskola, Handelshögskolan, Hyper Island, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan, Sophiahemmet Högskola, och Stockholms universitet.

Årets program innehåller inga speciella Academic Pride aktiviteter, men Prideflaggan kommer att hissas på samtliga deltagande lärosäten under hela festivalprogrammet.

Deltagandet i Pride arrangeras tillsammans med de olika lärosätenas studentkårer, Medicinska Föreningens HBTQ-förening Queerolinska vid Karolinska Institutet, kårföreningen Rainbows vid Stockholms universitet (en kårförening för HBTQIA+ studenter) och Handelshögskolans studentkår SASSE.

För frågor kring Ersta Sköndal Bräcke högskolas deltagande i Academic Pride, vänligen kontakta:
Ida Sagström
Tel: 076-175 38 40

Senast uppdaterad: 2020-07-31.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
Tel:
08-555 050 00
Frågor om antagning och studier: utbildningsstod@esh.se
Uppdragsutbildningen: uppdrag@esh.se
Biblioteket: biblioteket.ersta@esh.se
biblioteket.skondal@esh.se

Övriga frågor: info@esh.se 

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, 418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal

FAKTURAADRESS
Ersta Sköndal Bräcke högskola AB
FE1208-PAA06101 Scancloud
SE-831 90 ÖSTERSUND

E-faktura mejlas till:
esbh@pdf.scancloud.se.

Följ oss på sociala medier

Copyright © 2021 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade