Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

2020-04-22

Forskare inbjudes att bidra till temanummer om Corona och det svenska civila samhället

Vilken roll har det civila samhället i Coronakrisen och hur påverkas dess organisationer av till exempel social distansering och förändrade samhällsförväntningar? Nu inbjuds forskare att bidra med texter kring sådana och liknande frågor i ett temanummer av Socialmedicinsk tidskrift. Gästredaktör för temanumret är professor Magnus Karlsson, forskare vid Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Temanumret Corona och det civila samhället i Socialmedicinsk tidskrift, med planerad utgivning i november 2020, fokuserar på det civila samhällets roll i den uppkomna Coronakrisen och dess följder.

Temanumret förväntas framför allt innehålla texter om aktiviteter och initiativ inom det svenska organiserade civila samhället i relation till Coronakrisen. Men då vi vet att också informella insatser är betydelsefulla för området, är även sådana av intresse, liksom insatser av svenska organisationer utanför Sveriges gränser. Till temanumret välkomnas nu i första hand texter med en vetenskaplig ambition och med huvudsaklig grund i systematiserade faktiska omständigheter (empiri) eller teoretisk analys.

Bidrag till temanumret kan till exempel diskutera enskilda civilsamhällesorganisationers initiativ för att stödja grupper av medborgare eller samhälleliga funktioner, men kan också handla om hur sådana organisationer omstrukturerar sin verksamhet för att möta den sociala distansering som det svenska samhället i skrivande stund uppmanas till.

Artikelmanus registreras hos Socialmedicinsk tidskrift senast 15 augusti 2020. Varje manus kommer att granskas och bedömas av forskare (peer review).

Länk till Socialmedicinsk tidskrift.

För mer information, kontakta Magnus Karlsson.

Senast uppdaterad: 2020-04-27.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
Tel:
08-555 050 00
Frågor om antagning och studier: utbildningsstod@esh.se
Uppdragsutbildningen: uppdrag@esh.se
Biblioteket: biblioteket.ersta@esh.se
biblioteket.skondal@esh.se

Övriga frågor: info@esh.se 

FAKTURAADRESS
Ersta Sköndal Bräcke högskola AB
FE1208-PAA06101 Scancloud
SE-831 90 ÖSTERSUND

E-faktura mejlas till:
esbh@pdf.scancloud.se

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, 418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal

Webbplatsen

Följ oss på sociala medier

 

Lokala Facebookgrupper på högskolan

Biblioteket 
Kyrkomusikerutbildning
Uppdragsutbildningen

Copyright © 2021 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade