Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

Storsatsning på lärmiljöer när högskolan samlar sin Stockholmsverksamhet på gemensamt campus på Södermalm

Ersta Sköndal Bräcke högskolas ägare Ersta diakonilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Stiftelsen Stora Sköndallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Bräcke diakonilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har beslutat att samla högskolans Stockholmsverksamhet på ett moderniserat och utbyggt gemensamt campus på Södermalm.

Det planerade läget på Fjällgatan och Stigbergsgatan ger förutsättningar att skapa en unik högskolemiljö i ett av Stockholms vackraste områden. Campuset som växer fram ligger på historisk mark. Ersta diakoni flyttade till Erstaklippan på Södermalm redan på 1860-talet och har sedan dess haft området som bas för bland annat utbildning, vård och sociala verksamheter.
1998 slog Ersta diakoni och Stiftelsen Stora Sköndal samman sin utbildning och forskning i en gemensam högskola. När den utbildnings- och forskningsverksamhet som idag bedrivs på Campus Sköndal kommer till Erstaområdet möjliggörs nya möten och samarbeten och chanser att visa upp högskolans helhet på ett tydligare sätt för både studenter och allmänhet. De nya lokalerna kommer att anpassas till en modern verksamhet. Därför är satsningen på att modernisera lärmiljöerna en lika viktig komponent som själva lokaliseringen.

- Vi är förstås väldigt glada för chansen att samlas på ett gemensamt campus, säger Ersta Sköndal Bräcke högskolas rektor Per Nilsson. Diskussionerna har pågått länge och nu finns äntligen förutsättningarna att skapa ett campus som både blir attraktivt genom sin plats och genom sina moderna lärmiljöer.

Högskolan driver projektet med Ersta diakoni och deras samarbetspartner Codesignlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som har en gedigen erfarenhet av utveckling av lärmiljöer. Projektet är just nu i en planeringsfas och tidplanen för de olika stegen är inte bestämda, men målet är att använda de nya lokalerna fullt ut år 2022.

Kontaktperson: Rektor Per Nilsson

Senast uppdaterad: 2018-02-14.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
www.esh.selänk till annan webbplats
info@esh.se 
Tel +46 8 555 050 00

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, SE-418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, SE-100 61 Stockholm
Fax: +46 8 555 050 60

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, SE-128 06 Sköndal
Fax: +46 8 555 051 65

Copyright © 2018 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade