MENY
Här är även information om våra specialistsjuksköterskeprogram och masterprogram i vårdvetenskap.
Under våren sker antagning till
Utbildningarna bedrivs i Stockholm.
Sjusköterskeprogrammet 180 hp 15 mars: Webbanmälan öppnar 15 april: Sista anmälningsdag April-juni: Kontrolluppgifter 20 juni: Sista kompletteringsdag 11 juli: Antagningsbesked med svarskrav 26 juli: Sista svarsdag 1 augusti: Andra antagningsbeskedet
Specialistsjuksköterskeprogrammen, 60hp 15 februari: Webbanmälan öppnar 15 mars: Sista anmälningsdag 27 mars: Sista kompletteringsdag
Februari-mars: Kontrolluppgifter
12 april: Antagningsbesked
För behörighet till sjuksköterskeprogrammet, 180hp krävs att du har grundläggande behörighet till högskolestudier samt särskild behörighet enligt följande:
Urvalsgrunder är betyg och resultat från högskoleprovet.
Du söker till sjuksköterskeprogrammet via antagningsenheten på www.antagning.se
De handlingar du ska skicka in är de som krävs för behörighet (mer information om behörighet se ovan) till programmet. På www.antagning.se finns mer information om vilka handlingar du ska skicka in. Antagning till det 3-åriga sjuksköterskeprogrammet sköts av antagningsenheten på UHR (universitets- och högskolerådet) och det är till dem alla handlingar skickas.
Antagningen sköts av antagningsenheten på universitets- och högskolerådet. Du når dem enklast via deras sida www.antagning.se. Det är till dem du vänder dig för att söka till vårt 3-åriga sjuksköterskeprogram.
Antagningsbeskedet får du via antagningsenheten (UHR- universitets- och högskolerådet).
Det första antagningsbeskedet för höstterminen får du första eller andra veckan i juli månad och det andra antagningsbeskedet får du i början av augusti. Det första antagningsbeskedet för vårterminen får du ungefär i mitten av december och det andra antagningsbeskedet får du i början av januari. Det är viktigt att du inte glömmer att tacka ja/nej om du har blivit antagen eller står som reserv.
Alla antagna får ett mejl med information om registrering, upprop, schema, litteratur och inloggningningsuppgifter till våra system. Mejlet skickas ut i nära anslutning till terminsstart.
Om du får förhinder att komma på registrering eller upprop är det viktigt att du hör av dig till studiehandläggarna på institutionen för vårdvetenskap, kansliet.vardvetenskap@esh.se innan, annars kan du förlora din plats.
Vi har ca 130 platser och tar oftast in ett överintag på 30-40 studenter inför registrering och terminsupprop.
Glöm inte att tacka ja till reservplatsen efter första antagningsbeskedet. Visar det sig att vi behöver ta in fler reserver kommer besked att ges via antagning.se. Det är viktigt att du har lämnat korrekt telefonnummer och e-postadress i ansökan så att vi lätt kan nå dig, om det skulle behövas. Reservantagningen pågår ca en vecka in i terminen. Senare än så kallar vi inte in några fler.
Som reserv får du inte ett mejl från högskolan förrän du har blivit antagen, d.v.s. att studiehandläggaren har ringt dig och erbjudit en plats.
Dina chanser att bli antagen beror mycket på hur många antagna som avstår sin plats i den urvalsgrupp du står som reserv.
Vi tar oftast in fler studenter än det finns platser eftersom vi vet av erfarenhet att det alltid faller bort några vid registrering eller terminsupprop.
Ersta sköndal Bräcke högskola finns på Stigberget på Södermalm. Stigbergsgatan . Här kan du läsa hur du hittar till Campus Ersta
Aktuella terminstider
Institutionen har inga sport- och påsklov. Vi har dock juluppehåll. Ledigheter under sportlovs- och påskveckorna beviljas därför inte.
Har du kommit in på utbildningen ska du i god tid ansöka om tillgodoräknande. Ansökan kan du få från studiehandläggarna eller hitta på högskolans lärplattform Itslearning. Alla önskemål om tillgodoräknande lämnas in samtidigt till studiehandläggaren. Det är viktigt att all information som betygsunderlag, kursplan och litteraturlistor bifogas med i ansökan, annars kan den inte behandlas. Mer information om ansökan finner du på blanketten som du får.
Som student kan du ansöka om studieuppehåll om du skulle behöva ta en termin eller två ledigt från studierna. Ansökan kan du få av studiehandläggarna eller hitta på högskolans lärplattfrom itslearning. Studieavbrott innebär att du avsäger dig din plats på utbildningen och inte kan återkomma.
Under utbildningarna förekommer verksamhetsintegrerat lärande (VIL) under minst 5 veckor vid 7 olika tillfällen. Under VIL är 30 timmar/vecka förlagda till olika verksamhetsområden runt om i Stockholms län. Dessa 30 timmar/vecka är obligatoriska, vilket innebär att komprimering av tid eller ledighet under VIL inte beviljas. Utöver detta kan även andra moment vara obligatoriska under VIL. Tiderna under VIL kommer att variera mellan klockan 07 och 22 vardagar samt helger. Någon enstaka nattjänstgöring kan vara aktuell om handledaren bedömer det som värdefullt för studenten att kunna nå kursens lärandemål.
Verksamhetsområden:
•Vård av äldre
•Somatisk vård
•Palliativ vård
•Psykiatrisk vård
•Primärvård
Ersta Sköndal Bräcke högskola - Institutionen för vårdvetenskap har på avancerad nivå:
Vi har olika fristående kurser beroende på termin. Information om vilka fristående kurser vi har för respektive termin finns här på hemsidan och på www.antagning.se.
För våra program och kurser krävs grundläggande behörighet samt särskild behörighet. För mer information se under respektive program och kurs här på hemsidan.
För våra program på avancerad nivå har vi central antagning och du söker via antagningsenheten (UHR-universitets – och högskolerådet) på www.antagning.se.
För våra fristående kurser på avancerad nivå har vi lokal antagning och du söker enklast via vår hemsida. Ansökningsblanketten finner du under Fristående kurser i vårdvetenskap. Det är viktigt att du skickar in alla de handlingar som krävs för behörighet, ofullständig ansökan behandlas ej. Ansökningshandlingarna skickar du in till institutionens studiehandläggare.
Har du sökt till ett av våra program på avancerad nivå får du antagningsbeskedet via antagningsenheten (UHR- universitets- och högskolerådet). Det är viktigt att du inte glömmer att tacka ja/nej om du blivit antagen eller står som reserv. Observera att vi endast har antagning till höstterminen.
Har du sökt till någon av våra fristående kurser på avancerad nivå får du ett mejl med antagningsbeskedet. Detta får du i god tid innan kursstart. Det är viktigt att du tackar ja/nej om du blivit antagen.
Alla antagna får ett mejl med information om kurs- eller programstart. När du tackat ja till din utbildning får du ett mejl med inloggningsuppgifter till våra system. Där hittar du information såsom studieguide, schema/kurstider och kursplan med litteraturlista.
Har du kommit in på utbildningen ska du i god tid ansöka om tillgodoräknande. Ansökan kan du få från studiehandläggarna eller hitta på högskolans lärplattform itslearning. Alla önskemål om tillgodoräknande lämnas in samtidigt till studiehandläggarna. Det är viktigt att all information som betygsunderlag, kursplaner och litteraturlistor bifogas med i ansökan, annars kan den inte behandlas. Mer information om ansökan finner du på blanketten som du får.
Som student kan du ansöka om studieuppehåll om du skulle behöva ta en termin eller två ledigt från studierna. Ansökan kan du få av studiehandläggarna eller hitta på högskolans lärplattform itslearning. Studieavbrott innebär att du avsäger dig din plats på utbildningen och inte kan återkomma.
Kontakt
Ersta Sköndal Bräcke högskola
www.esh.se
info@esh.se
Tel +46 8 555 050 00
Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, 418 04 Göteborg
Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm
Fax: +46 8 555 050 60
Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal
Fax: +46 8 555 051 65
FAKTURAADRESS
Ersta Sköndal Bräcke högskola AB
FE1208-PAA06101 Scancloud
SE-831 90 ÖSTERSUND
E-faktura mejlas till:
esbh@pdf.scancloud.se.
Ledning / Gemensamma funktioner
Institutioner / enheter
Copyright © 2019 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade