Ersta Sköndal högskolas logotype

MENY

Eventdatum: 2020-03-18

Tre samtal om religion, mångfald och tolerans

Välkommen till ett öppet seminarium om religion, mångfald och tolerans där Lars Trägårdh och Linnea Lundgren samtalar med tre inbjuda gäster om hur det religiösa civilsamhället dels kan ses som en möjlighet för ökad mångfald, tolerans och integration, dels uppfattas som ett hot mot grundläggande värderingar, social sammanhållning och rikets säkerhet. För att fokusera diskussionen kommer konkreta frågor som konfessionella friskolor, hemskolning, manlig omskärelse och statligt stöd till trossamfnden att utgöra språngbrädor.
Gäster är professor Erik Amnå, imam Kashif Virk och chefredaktören för Judisk krönika, Anneli Rådestad.

Datum: 18 mars
Kl: 17.00-19.00, med efterföljande mingel
Plats: Ersta Sköndal Bräcke högskola, Stigbergsgatan 30
Lokal: Aulan

Anneli Rådestad är chefredaktör och publisher för Judisk Krönika. Anneli tog över chefredaktörskapet för Judisk Krönika, en av Sveriges äldsta kulturtidskrifter, sommaren 2015. Hon har tidigare arbetat som reporter och producent på Sveriges radio, bland annat på Ekots utrikesredaktion och aktualitetsprogrammen P1-morgon och Människor och tro.

Kashif Virk är missionär och imam i Ahmadiyya församling i Stockholm sedan 2012. Han är utbildad på Jamia Ahmadiyya i Storbritannien och idag mastersstudent i religionshistoria på Stockholms universitet. Han driver Imambloggen och är en aktiv debattör i svensk media kring religion, integration och samhälle.

Erik Amnå är professor emeritus i statskunskap vid Örebro universitet. Han har huvudsakligen forskat kring demokrati, civilsamhälle och utvecklingen av ungas samhällsengagemang. I fjol publicerade han När tilliten prövas, en studie av studieförbundet Ibn Rushd. Han har varit styrelseordförande i Kristina Studentrörelsen i Sverige, Teologiska Högskolan Stockholm, Studieförbundet Bilda och Höj Rösten Politikerskola.

Senast uppdaterad: 2020-02-17.

Kontakt

Ersta Sköndal Bräcke högskola
Mejl: info@esh.se 
Tel +46 8 555 050 00
Uppdragsubildningen: uppdrag@esh.se
Biblioteket: biblioteket.ersta@esh.se
biblioteket.skondal@esh.se

Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, 418 04 Göteborg   

Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm

Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal

FAKTURAADRESS
Ersta Sköndal Bräcke högskola AB
FE1208-PAA06101 Scancloud
SE-831 90 ÖSTERSUND

E-faktura mejlas till:
esbh@pdf.scancloud.se.

Följ oss på sociala medier

Copyright © 2020 Ersta Sköndal Bräcke högskola. Alla rättigheter reserverade